“De ware kracht zit in jezelf.”

- Mirjam van den Boezem – Wijffels -
OVER KIBOKO

KIBOKO betekent nijlpaard in het Swahili. Ik woonde in mijn vroegste kinderjaren in Kenia. Mijn vader was daar tropenarts. Ondanks dat ik me nog maar flarden kan herinneren van die tijd, voelt het Afrikaanse land nog steeds als een thuis en als vrij en verbonden zijn met de natuur. Terug in Nederland, spaarde ik als klein meisje nijlpaarden en later begreep ik pas waarom deze dieren mij zo intrigeerden. Nijlpaarden staan voor vasthoudendheid, doorzettingsvermogen, stabiliteit, kracht, waarheid, intuïtief, niets overhaasten, gevoelig, kwetsbaar, geduldig, wijsheid, geen risico nemen, creatie, heling. Nu jaren later herken ik mijzelf in deze woorden.

KIBOKO werkt vanuit:
• compassie en verbinding
• de overtuiging dat goed meesterschap is dat je de ander in staat stelt volledig zichzelf te zijn, om zelf zijn eigen meester te worden
• de visie dat ieder mens op een bepaalde manier met zingeving bezig is
• de ervaring dat fysiek gewaar worden een brug vormt naar zelf-, emotioneel- en energetisch bewustzijn 
• het hart en met gevoel
• het hier en nu
• praktisch en doelgericht


KLANTENStacks Image 2924
Stacks Image 2928
Stacks Image 2926


Stacks Image 2930
Stacks Image 2934
Stacks Image 2932


Stacks Image 2936
Stacks Image 2940
Stacks Image 2938
SAMEN, IN VERBINDING

Ik geloof dat ieder persoon vanuit zijn eigen talent, gave een bijdrage heeft op deze wereld. Dat ieder mens uniek is. Hoe mooi zou het zijn om deze unieke gaven te verbinden, zodat er samen wonderlijke dingen gecreëerd en gemanifesteerd kunnen worden. Mijn overtuiging is dat we het helemaal niet alleen hoeven te doen. Nee juist samen, in verbinding! Daarom werk ik heel graag samen met collega coaches, ervaringsdeskundigen, klanten en prachtige persoonlijkheden.
“Mirjam, het is mij keer op keer een genoegen met jou te werken. Allebei stevig geaard, lekker perfectionistisch en op zoek naar handvatten die we onze deelnemers kunnen meegeven om meer in hun kracht te blijven, minder energie te verliezen. ‘Samen zijn we meer’, vinden we allebei en dat vinden onze deelnemers ook! Voor ons is het elke keer een cadeau wanneer we mensen stappen zien maken in hun persoonlijke ontwikkeling. Als feedback krijgen we termen als ‘van heel hoog niveau’ en ‘absoluut onderscheidend’ terug; wat wil je nog meer. Ik zie uit naar nog veel mooie - letterlijke en figuurlijke – reizen met elkaar!”
- Dorien Witte -


“Ik heb Mirjam in de samenwerking ervaren als een bijzonder mens, dat zie je, hoor je en voel je wanneer je met haar in gesprek bent: oprecht contact met verbinding op energetisch- & zielsniveau! Als professioneel coach weet ze jou als geen ander de juiste vragen te stellen, welke je beantwoord met antwoorden waarvan je soms zelf niet eens wist dat je deze in je had. Dit kan net het steuntje in de rug zijn wat je nodig had om weer op koers te komen liggen van je eigen (levens)reis. Mij heeft ze tijdens een bijzondere leiderschapsreis het vertrouwen gegeven een nieuwe koers te gaan varen.”
- Klaas Koster -


“Mirjam, ik heb je ervaren als een vrouw met een groot hart, zeer betrokken bij de mens en het proces. Je combineert diverse coach stijlen en specialisme om de juiste snaar te raken en de deelnemers tot inzicht te laten komen. Ik kijk met veel plezier en enthousiasme uit naar onze samenwerking in de toekomst. Ik ga graag met je op reis; Africa here we come!”
- Jeroen van de Kerkhof -“Mirjam is een zeer gepassioneerd communicatietrainer. Met veel kennis weet ze door te dringen bij de medische professionals (artsen en verpleegkundigen) en gedrag zichtbaar en bespreekbaar te maken. Van daaruit worden er positieve stappen gezet om gedrag als individu èn als teamlid blijvend te verbeteren en hierdoor de teamperformance op een hoger plan te krijgen. Bovenal weet ze een veilige leeromgeving te creëren, essentieel om nieuwe vaardigheden aan te leren.”
- Rob Steinweg -“Mirjam is een professionele coach waar ik graag mee samenwerk. Rustig, verstandig met een bulk aan ervaring en kennis (van methodieken en theorieën) en daarnaast praktisch ingesteld. Ze heeft een bewonderingswaardige diepgaande manier van coachen (waarbij ze zowel haar ratio als gevoel inzet) die de coachee in staat stelt zijn/haar eigen kracht te vinden en te benutten zodat de coachee zelf in staat is persoonlijke groei vorm te geven.”
- Ellen Roosen -


“Mirjam is een echte samenwerker die denkt en handelt vanuit het klantbelang. Betrokken, invoelend, structurerend en eerlijk is dat wat kenmerkend is voor Mirjam. Zowel als gesprekspartner en als coach.”

- Caspar Verhees -