“Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je eigen spoor achter.”

- Ralph Waldo Emerson -

MIJN LEVENSREIS

Als kind, opgegroeid in een medisch gezin, kwam ik al vroeg in aanraking met andere culturen en de natuur. Tijdens mijn studie ‘tropisch landgebruik’ hield ik me bezig met hoe kleine boerenbedrijven, aan de andere kant van de wereld, het beste uit zichzelf en de natuur konden halen.

Management trainee
Na mijn studie, waar vooral de wetenschappelijke en technische kanten aan bod kwamen, wilde ik mij persoonlijk verder verdiepen. Ik begon als management trainee bij ORMIT, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel stond. Vervolgens begeleidde ik ruim zeven jaar management trainees op hun reis naar persoonlijke ontwikkeling. In die periode ontwikkelde ik mijn coachvaardigheden bij de School voor Coaching.

Trainer, coach en ondernemer
Voordat ik met KIBOKO startte, werkte ik acht jaar als franchisenemer bij Feedback Training & Consulting. Hier kon ik mij verder ontwikkelen als trainer, coach en ondernemer. Maar er was iets in mij dat riep dat er meer was. Na een geweldige reis van drie maanden in Australië met mijn gezin, merkte ik dat er iets niet meer klopte. Al jaren kampte ik met fysieke klachten en energieproblemen. Na deze reis werd het me duidelijk dat ik mijn weg mocht vervolgen. Ik besloot Feedback te verlaten en startte mijn eigen bedrijf, waar ik alle vrijheid had om mijn eigen pad verder te onderzoeken. En zo ontstond eind 2014 vanuit het diepst van mijn ziel: KIBOKO!

Leermeester
Toen ik begon, wist ik niet dat dit het moment was dat ik een totaal nieuwe weg zou inslaan. Ik ontdekte dat ik zeer gevoelig was, energie kon voelen en dat ik daar ook mee kon werken. Ik begon coachen te combineren met heling. Ik besefte dat veel klachten en problemen te maken hadden met energetische zaken en ontwikkelde me langzamerhand tot sjamaan. Een weg die allesbehalve makkelijk was en is. Er is ineens een leven waarin het aardse wordt gecombineerd met het universele. Een wereld waar het gaat over mezelf opnieuw ontdekken en verbinden met mijn nieuwe zijn. Inmiddels ben ik zover dat ik er ook voor durf te staan en ik geniet ervan om anderen te begeleiden om zich ook totaal te verbinden met hun zijn en wat er is. Alles wat ik heb ervaren, ontdekt en geleerd, mag ik inzetten in mijn begeleiding, als een soort meester die andere meesters in beweging zet!

Op reis
Elke dag opnieuw blijf ik mezelf vragen stellen, loop ik mijn pad als kind van mijn ouders, partner, moeder van drie kinderen, collega, coach en sjamaan! Ik omarm alles wat ik daarin tegenkom. Ik ben dankbaar voor de hobbels, de lessen en magische momenten die ik ervaar. Ik blijf focussen op mijn dromen en grootste verlangens. Inmiddels pluk ik daar al de vruchten van en maak ik bijzondere reizen naar magische, energetische krachtplekken op deze wereld. Waar je voelt dat je volledig verbonden bent met je eigen energie, kracht en wijsheid. Waar je verbonden bent met elkaar als groep, met de natuur en het universum om ons heen. Verbonden met de oude wijsheid van lokale stammen en sjamanen. Inmiddels heb ik Zuid-Afrika bezocht en staat een bezoek met de Bushmen in Namibië op de planning. Ik weet diep van binnen dat ik landen, zoals Peru en Mongolië - maar ook de indianen uit Zuid- en Noord-Amerika en de Aboriginals uit Australië – zal gaan bezoeken. Ik geloof dat er veel meer wijsheid is dan dat we nu beseffen. En dat we allemaal kunnen beschikken over deze wijsheid om onze diepste verlangens te manifesteren.


Mijn reis

Op 15 april 2017 organiseerde ik voor het eerst mijn eigen event: Het ‘oude denken’ en het ‘nieuwe voelen’. Tijdens het event deelde ik mijn levensreis en welke hobbels ik heb genomen om mijn hart te volgen. Ook ging het over hoe ons ego vaak de macht heeft over ons gevoel en wat ons hart eigenlijk wil. Over de balans tussen denken, voelen, doen en zijn. Dat we al deze 4 elementen nodig hebben om verder te komen. En dat het voor de meeste mensen een grote uitdaging is om te voelen en te zijn in een maatschappij die vooral met denken en doen bezig is. Het ging over het volgen van mijn dromen en het omarmen van mijn hoog gevoeligheid en alles wat daarbij komt kijken wanneer je opgroeit in een medisch gezin.

Mirjam van den Boezem-Wijffels
Mirjam als spreker
Ben jij op zoek naar een inspirerend verhaal voor je bijeenkomst? Duidelijk en spiritueel, praktisch en intuïtief? De levensreis, waarover ik vertel, de kwetsbaarheid die ik laat zien, zorgt bij anderen voor verhelderende inzichten en nieuwe inspiratie om ook weer een nieuwe stap te zetten in hun levensreis. 
Gecertificeerd coach
Ik werk afwisselend met technieken en elementen uit: lichaamswerk, energetische werk, trial en error (je leert het meest door het te doen), zelfreflectie, integratie van denken, doen, voelen en zijn, Voice Diaoloque, dramatechnieken, mindfulness en systemisch werk.

Ik ben als gecertificeerd coach aangesloten bij Stir! en ik sta ingeschreven in het CRKBO-register waardoor ik btw-vrij kan factureren aan onderwijsinstellingen.


Stacks Image 2862
Stacks Image 2864

“Volg je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.”

- Oprah Winfrey -