Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 2943

Van binnen naar buiten!

Daar zit ik dan: binnen, achter mijn computer. Ik vind dat ik iets nuttigs moet doen, zoals een blog gaan schrijven. Zucht… echt weer zo’n rationele ‘ik-moet’ gedachte. Mijn gedachten dwalen af en kijk verlangend naar buiten. Een roodborstje huppelt gezellig langs het raam. Zijn of haar (wie zal het zeggen?) ogen zijn pikzwart en stralen door de nog zwakke doorkomende zonnestralen op deze regenachtige dag. Oh, lekker… de zonnestralen worden sterker en warmen mij heerlijk op zo achter het glas. Ik voel mijn wangen gloeien en langzaam zakken mijn ogen even dicht... Hmmmm. Oh ja! Ik wilde iets nuttigs gaan doen. Even nadenken…..

Denken, denken, denken… Hoe vaak zijn we aan het denken? Altijd maar oplossingen vinden in ons hoofd voor allerlei vragen en thema’s die continu, elke dag weer op ons afkomen? Onze hersenen maken overuren. Als ik er al aan denk word ik moe. En weet je dat hoe meer we onze ratio gebruiken en blijven denken, hoe minder we ons gevoel en eigen lichaam voelen? Probeer het maar eens uit. Je zal ontdekken dat het bijna onmogelijk is om te denken en te voelen tegelijk.

Het vele denken helpt ons wel, maar we zijn inmiddels het contact met ons gevoel en lichaam bijna kwijt. Het zit er vaak nog wel, maar is diep weggestopt. We kunnen ons gevoel zo goed uitschakelen dat we soms niet meer weten hoe we weer ons gevoel kunnen aanboren. Voor elk probleem of idee schieten we meteen naar ons hoofd. Herkenbaar?

Wist je dat vele antwoorden op allerlei vragen en thema’s, elke dag gewoon in onszelf te vinden zijn? En dat we helemaal niet zo hard hoeven na te denken? Als je maar weet hoe je je gevoel kan aanboren. Door goed te luisteren naar jezelf en te voelen, weet je eigenlijk al welke keuzes je wil maken. Toch vinden we dan vaak talloze redenen waarom we niet naar ons gevoel moeten luisteren. En hups… daar zijn we weer in ons hoofd, in ons denken.

De meeste mensen, waaronder ikzelf, hebben door opvoeding, studie, werk of wat dan ook, afgeleerd om echt goed te voelen. Dan is het de kunst om dat weer te leren. Ja echt leren! Want zo even omschakelen, blijkt uit eigen ervaring, is verdomd lastig. Gelukkig kun je daar hulp voor inschakelen. Tenminste, als je echt dichter bij je gevoel wilt komen. Ik heb het ook weer geleerd en kan jou hier bij helpen.

Ben jij nieuwsgierig hoe jij dat kan doen en hoe je op jezelf kunt vertrouwen? Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen en de reis die ik heb afgelegd om vanuit mijn hoofd naar mijn hart en innerlijke gevoel te gaan. Ik kan jou helpen om deze weg te bewandelen zodat je uiteindelijk van binnen naar buiten je beslissingen neemt in plaats van andersom. En om vanuit je innerlijke kracht die dingen te doen die echt bij jou passen en niet omdat het moet, hoort etc…

Wil jij dit ook leren? Kijk dan of een persoonlijk
coachtraject voor jou interessant kan zijn.

Tja, hier zit ik nog steeds achter mijn computer, wat te doen? Geniet ik nog even van dat heerlijke zonnetje of ga ik aan het werk? Blijkbaar had ik dit even nodig, want ineens staat dit blog op papier. Helemaal van binnen naar buiten! En in 10 minuutjes tijd. Hoe efficiënt is dat? Heerlijk!

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -