Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 2970

Onder het oude systeem zit verbinding, gelijkheid, authenticiteit, liefde en magie!

Laten we verder kijken dan naar het systeem waar we nu in vastzitten
Het begon ooit allemaal met een burn-out op 24-jarige leeftijd en inmiddels ben ik zoveel wijzer geworden. Ik geloof er nu in dat bijna elke fysieke klacht een oorzaak heeft. Ik ben het afgelopen half jaar zo fysiek uitgedaagd om alles in mij aan te kijken en los te laten. Zelfs mijn organen en spieren functioneerden niet zoals ze moesten functioneren. Ik werd gedwongen om nog dieper te gaan, nog meer los te laten en onderwezen te worden waar het nu echt over gaat. En nog meer beschikking te krijgen over mijn eigen wijsheid. En ja, het heeft me inderdaad weer zoveel wijsheid gebracht, die ik heel graag van de daken wil schreeuwen om mensen wakker te schudden om het anders te gaan doen.

Zelfhelend vermogen
Het is mijn streven om velen te laten ervaren dat we ook zelfhelende capaciteiten hebben. Dat er ook hulp is vanuit een wereld die wat minder bekend is. Wat zou dat miljoenen aan euro’s schelen in de gezondheidszorg!
Natuurlijk zie ik dat er in dat systeem vaste patronen zitten, die weerstand gaan bieden tegen een beweging. Ego, status, macht zijn grote boosdoeners van het systeem. Ook politieke belangen en geld spelen een grote rol. Ik kan er alleen niet meer aan meedoen en wil het anders doen. Ik weet dat het geen gemakkelijke weg is, maar ik geloof er wel in. Ik wil mensen meenemen in mijn visie en laten ervaren dat ze inderdaad zelf in staat zijn om hun leven te veranderen door naar hun klachten te luisteren, in plaats van naar de dokter te lopen voor een pilletje, dat de klacht mogelijk even doet verzachten. Dat ze van slachtoffer overstappen naar de krachtige leider met heel veel wijsheid!

Ook medisch laten checken
Daarmee zeg ik niet dat je je medisch niet moet laten checken. Dat moet je altijd doen! Maar als het niet de bevredigende oplossing biedt, kijk dan eens verder. Wat zou mijn lichaam mij willen vertellen? Het wil ook niet zeggen dat ik een oordeel heb over de behandelaars, zeker niet! Ze hebben kennis die we echt nodig hebben. Dus ik ben dankbaar dat ze er juist zijn. Maar in het geheel, in het systeem kan het denk ik anders!

Mijn eigen wijsheid
Ik voel dat er verandering noodzakelijk is, ik voel dat het nu ook de juiste tijd is, ik voel het diep in mijn hart en daarvoor wil ik gaan staan. Het wordt tijd om verder te kijken dan naar het systeem waar we nu in vastzitten. Ik denk dat, als mensen meer bewust worden van hun eigen wijsheid in hun lichaam, hoe het werkt met familie-energie, de energie om ons heen, de energie van de zon en de aarde, we zoveel klachten kunnen verminderen. Ik wil lef en moed tonen om ervoor te gaan staan en dat is ook een van de redenen dat ik dit blog schrijf.

Stel jezelf de vraag eens: Ben ik gelukkig met hoe het nu gaat? Hoe voelt mijn lijf echt? Heb ik voldoende energie?

Magie creëren
Ik wil naar een andere soort van begeleiding, startend met mensen die ook geloven dat het anders kan en moet. Mensen die hun leidersrol willen pakken en ook op zoek willen gaan naar de wijsheid die ze bezitten. Die zelf willen leren hoe ze zichzelf kunnen helpen/helen en net zoals ik, een steen in het water willen gooien. En via de waterkringen die dan ontstaan nieuwe manieren en visies willen verspreiden. Vanuit een beeld waarbij iedereen gelijk is, er geen hiërarchie aanwezig is, iedereen beschikt over unieke knowhow en kennis. Dat we juist mogen gaan samenwerken door elkaars expertise te respecteren, vanuit verbinding, vanuit authenticiteit, zonder oordeel. En dan… dan ontstaat de MAGIE. Daar zit mijn verlangen, bij magie creëren, door de wijsheid van het aardse en het universum bij elkaar te brengen, door de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf weer samen te laten werken!

Wat doet dit blog met jou?
Doe ermee wat je ermee wilt doen. Ik vraag ook niet meteen een actie, reactie of oplossing. Eigenlijk vraag ik je om ook eens te reflecteren en te voelen wat dit blog met je doet. En als je merkt dat je geïnspireerd raakt, je zelf gaat reflecteren, je weerstand voelt, dan vind ik dat al een meerwaarde. Want dan weet ik dat er iets in jou is aangeraakt.
Natuurlijk sta ik ervoor open om er verder over door te praten, maar dat is helemaal aan jou. Wel vanuit gelijkheid, waardigheid, zonder oordeel en in verbinding! Ik laat het voor nu hierbij los, ik kijk wat er gaat gebeuren en wat het gaat betekenen voor mij, jou en de wereld.

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -