Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 3047

KIBOKO stopt, de cirkel is rond

Afgelopen week kwam ik tot het inzicht dat ik de stappen, waar KIBOKO voor staat, heb doorlopen en dat het tijd wordt om met iets nieuws te beginnen. De cirkel is rond.

7 jaar geleden voelde mijn lichaam aan alsof ik weer in een burn-out zou komen. Mijn besluit om toen rustiger aan te gaan doen en mijn rustperiode van bijna 7 maanden af te ronden met een 2-maandelijkse reis naar Australië met mijn hele gezin, heeft nu achteraf gezien een grote invloed gehad op mijn ontwikkeling. Wat ik toen niet wist en nu wel, is dat het besluit om naar mijn lijf te gaan luisteren, de start was van KIBOKO. En ik zag in dat ik zeer hooggevoelig ben en als lichtwerker/sjamaan mijn ontwikkeling had te doorlopen. Afgelopen week kwam ik tot het inzicht dat ik de stappen, waar KIBOKO voor staat, heb doorlopen en dat het tijd wordt om met iets nieuws te beginnen. De cirkel is rond.

Keuzes
De K van KIBOKO staat voor keuzes. Na mijn reis naar Australië, wist ik dat ik moest stoppen als coach bij Feedback Training en Consulting. Ik wilde alleen verder en iets in de spiritualiteit trok me. De naam KIBOKO ontstond, wat ook Nijlpaard betekent in het Swahili. Mijn verbondenheid met dit dier als klein meisje en mijn roots in Afrika, symboliseerde deze naam. De keuze om toen te stoppen was puur op mijn gevoel, zo ook de keuze voor de naam KIBOKO. Ik wist niet waar mijn pad naartoe zou gaan. Ik wist alleen diep van binnen dat deze keuze, deze naam, deze stap toen genomen moest worden. Dat achteraf gezien het grootste deel van het nijlpaard altijd onder water ligt en dat ik ook diep onder de waterlijn zou gaan zakken, was mij toen nog niet bekend.

Inzichten
Na de keuze om voor mezelf te beginnen kreeg ik vele inzichten waarom ik altijd zo veel fysieke klachten had, waar in het medisch circuit al jaren geen verklaringen voor gevonden werden. Ik bleek zeer hooggevoelig te zijn, voelde alles van iedereen en mijn omgeving aan, droeg alles mee in mijn eigen systeem en bleek in staat om met energie te kunnen werken. Ik kreeg een totale nieuwe kijk op wat er aan de hand was met me. Er vielen duizenden puzzelstukjes op hun plek.

Beperkingen
De beperkingen, de stemmetjes, de overtuigingen vlogen me daarna om de oren. Mijn ego was heel hard aan het werk om me te behoeden voor verdere stappen. Het werd een geworstel tussen mijn hoofd en wat mijn hart zei. Het was vechten tegen de stemmen, tegen mezelf en mijn dierbaren in mijn omgeving. Totdat ik besloot om te stoppen met vechten. Ondanks alle waarschuwingen van mijn ego, mijn dierbaren, ben ik mijn beperkingen en overtuigingen gaan omarmen. Ben ik mijn angsten, ieder dag weer, aan gaan kijken.

Ontmoeten
Ik ontmoette mijn donkerste schaduwkanten, mijn grootste angsten, familietrauma’s, mijn eigen dader- en slachtofferrollen in vorige levens. Mijn God, wat ben ik diep gegaan en wat heb ik een lef en moed getoond om alles, maar ook alles aan te kijken. En ja ik heb op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien en toch heb ik mezelf weer bij elkaar geveegd en ben ik doorgegaan. Het kon toch niet de bedoeling zijn dat al deze diepe dalen nergens goed voor waren? Ik liet het ‘moeten’ los en ging luisteren naar waar ik energie van kreeg, waar ik blij van werd.

Kracht
En langzamerhand ontdekte ik dat als ik mijn angsten aankeek en omarmde, ik zelf in staat was deze angsten te helen en te overwinnen. Na iedere angst die ik overwon, waar ik soms zeer diep moest gaan, ontstond er altijd weer een periode van rust en kwamen er nieuwe krachten, kwaliteiten en wijsheden boven drijven. Inmiddels weet ik dat na elke storm de zon weer gaat schijnen en dat helpt om te blijven gaan en alles wat op me afkomt aan te kijken. Door de jaren heen deed ik stap voor stap afstand van al mijn laagjes die ik om me heen had gebouwd door eigen ervaringen, familie- en collectieve angsten. Mijn ware kracht en potentieel kwam steeds meer naar boven, hoe vreemd ze ook leken. Ik begon steeds meer te zien wat ik met mijn gave kon en wat ik te doen heb op deze aarde.

Ontdekken
Ik ging aan de slag met mijn nieuwe, eigenlijk oude, kwaliteiten en wijsheid. Ik ontdekte dat we als mens verbonden zijn met alles om ons heen en dat alles energie is. En dat alles om me heen met me wil samenwerken i.p.v. tegen me te werken. De hulp die ik kreeg en nog steeds krijg, het vertrouwen dat in mezelf groeide en nog steeds groeit, dat ik het ‘weet & voel’, helpt me om meer en meer te gaan staan, ook als Mother Rainbow. Wat deze rol precies inhoudt is me nog niet altijd even duidelijk. Wat ik inmiddels wel weet, is dat ik het ook nu niet precies hoef te weten en dat alles komt wanneer de tijd er rijp voor is.

Aan de overkant van het ravijn
En nu is de tijd dat ik aan het grote publiek ga vertellen dat het proces van KIBOKO gaat eindigen. Ik ben afgezakt in het diepe ravijn en ben inmiddels weer naar boven geklommen en sta nu bovenaan op een nieuwe vlakte aan de overkant van het ravijn. Hoe mijn pad verder gaat lopen, dat is nog niet duidelijk. Dat ik een rol heb om mensen te blijven begeleiden bij het loslaten van alles wat niet meer functioneel is, zelfheling leren toe te passen, om vervolgens in je eigen kracht en licht op deze wereld te gaan staan, dat is duidelijk. Ook heb ik de weg al voor je vrijgemaakt, waardoor jouw proces sneller zal verlopen dan dat van mij.

Nieuwsgierig
In welke vorm ik verder ga, dat ga ik ontdekken en ik laat me graag verrassen. Met een open hart stap ik nu verder de wereld in, ga ik naast het geven ook ontvangen wat ik mag ontvangen en ben ik enorm nieuwsgierig naar alle samenwerkingen die mogen gaan ontstaan op welk niveau dan ook. Nu is de tijd om dat wat ik allemaal heb geleerd in de afgelopen 7 jaar, op aardsniveau te gaan verspreiden. Deze periode sluit ik af om weer met een nieuwe periode te beginnen. De cirkel is rond!3 gratis sessies uit dank
Ik ben enorm dankbaar naar de mensen die tijdens de afgelopen periode naast me zijn blijven staan, in mij geloofden en me vertrouwen gaven om door te gaan en/of (deels) meeliepen op mijn pad. Zonder hen was ik nooit zo ver gekomen. Als dank voor alle steun en om deze periode met een feestje af te sluiten, verloot ik 3 energetische coachsessies. Wil jij, of voel jij dat je dit mag ontvangen? Geef dan je naam door en stuur een persoonlijk berichtje naar
mirjam@kibokocoaching.nl. Op 18 november maak ik bekend wie de gelukkigen zijn en bij mij thuis in Oosteind (bij Breda/Oosterhout) mogen ervaren wat ik en mijn krachtplek voor je kunnen betekenen.

Ben je nieuwsgierig hoe mijn weg zich gaat vervolgen? Schrijf je dan in voor mijn
nieuwsbrief. Voorlopig blijft mijn huidige website nog online en ben ik via mijn KIBOKO-mailadres nog bereikbaar. En wie weet zien we elkaar snel!

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -