Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 3060

Besef dat jouw hart goud waard is voor deze wereld

De wereld staat op zijn kop! Aan alle kanten schudt het. In de natuur, in de politiek, schoolsystemen die niet meer passen, discussies over vaccinatiebeleid, bevolkingsgroepen die gaan protesteren tegen welk systeem dan ook, omdat het zo niet langer kan. Soms worden ons verschrikkelijke beelden getoond en deze hebben invloed op ons.


Wat doe jij als de wereld op zijn kop staat? Hoe werkt dat bij jou?

Praat jij met de grote massa mee over hoe erg het allemaal is?
Ben jij iemand die zich graag aansluit bij een iemand die een leiderspositie inneemt en die de waarheid boven tafel wil krijgen?
Wil jij je verbinden met anderen om samen een verandering teweeg te brengen?
Ben jij iemand die zich zo veel mogelijk afzijdig wil houden?
Word jij er zelf onrustig van en heb je misschien wel fysieke klachten omdat je gevoeliger bent dan anderen?
Ben jij iemand die juist hierdoor in beweging komt en zich afvraagt: wat kan ik hieraan doen?

Allemaal verschillende reacties van verschillende mensen. Mij gaat het erom dat je je bewust wordt wat er bij jou gebeurt als de wereld op zijn kop staat, wat dat met je doet en wat je ermee wil. Neem je dan ook de verantwoordelijkheid voor wat je zelf voelt? Neem eens de tijd om daarover na te denken, en laat het dagelijkse dan eens een momentje los. Probeer eens bewust te worden wat jij nu precies wil.


Wat zien we veel minder?
Wat we niet zien, zijn de duizenden mensen die al jaren bezig zijn om met zichzelf in het reine te komen, mensen die vanuit hun hart, intuïtie willen leven en werken, die de moed en het lef hebben om de onrust, de ongemakken die zij voelen aan te kijken, om uiteindelijk balans te vinden en die dingen te gaan doen waarvan ze diep van binnen voelen dat ze willen doen. Mensen die vanuit hun hart prachtige initiatieven neerzetten, waardoor dingen op deze aarde verbeteren. Ze zijn er! Maar in de media krijgen ze veel minder aandacht.

Hoe mooi zou het zijn als we daar wat meer aandacht voor zouden hebben? Mensen die deze situatie net iets anders bekijken en zien dat het juist de bedoeling is dat het nu zo schudt op deze wereld, die zien dat het de mensheid gaat helpen om wakker te worden, om meer naar ons hart en intuïtie te gaan luisteren. De mensen die deze onrust juist gebruiken om nieuwe dingen te laten ontstaan.


Doe iets!
Het maakt mij niet uit wat je doet, welke keuzes jij maakt, als jij je maar bewust bent waarom jij die dingen doet, die je doet. En als die kloppen bij wat je voelt, is dat helemaal prima! Wees vooral jezelf en blijf trouw aan je eigen intuïtie en gevoelens. Maar wat ik veel zie in de praktijk is dat onze keuzes niet helemaal zuiver zijn. Ze zijn beïnvloed door jouw normen en waarden, jouw (geloofs)overtuigingen, collectieve en cultuur gerelateerde gedragingen, trauma’s in voorouderlijnen of trauma’s uit dit of vorige levens, angsten en pijnen. Veel mensen zijn niet goed in staat meer om hun eigen zuivere kern te voelen. Met alle gevolgen van dien.


Mijn droom
Mijn droom voor deze wereld is dat iedereen in staat is om vanuit zijn pure zuivere hart die keuzes te kunnen maken, die bijdrage aan een betere zelf en daarmee aan een betere wereld. En wat dat dan is, maakt mij helemaal niks uit. Wanneer iedereen vanuit zijn eigen ‘gouden hart’ kan voelen wat zijn of haar bedoeling op deze aarde is, komt de wereld veel meer in balans. Geen macht, geen manipulatie, geen oordelen, geen angsten… niks van dit alles. Maar een wereld vol gelijkwaardigheid, samenwerkingen vanuit ieders unieke rol, respect voor elkaar, het stromen van liefde, een balans tussen de mens en de aarde.

Is dit een illusie? Nee dit is geen illusie! Afgelopen jaar, toen ik met 8 man naar de Bushman in Namibië ging, hebben we dit gevoeld, neergezet en gewoon gedaan. Er was totaal geen gedoe, ieder van ons wist vanuit zijn rol, wanneer hij iets te doen had, wanneer je de leider was of juist even niet. Alles klopte, het was gewoon magisch en zo vol liefde. Mensen het kan! Het kan echt!

Jij kan het ook
Ook jij bent in staat om dat te doen wat jou de hoogste voldoening, vreugde geeft. Wat het van je vraagt is een aantal zaken:
  1. Word bewust van jouw huidige gedrag en kijk naar wat jouw reactiepatroon is.
  2. Is dit een reactie of keuze vanuit angst, ingesleten patronen en overtuigingen, erfenissen uit het verleden (uit voorouderlijnen of vorige levens) of vanuit liefde voor jezelf? Ik zeg speciaal ‘liefde voor jezelf’, omdat ik vaak tegenkom dat we iets doen voor een ander en dan is de keuze niet zuiver.
  3. Welke emoties voel je en ben je in staat om deze ook in je lijf te voelen? Jouw lijf is namelijk goud waard. Het kan je precies vertellen waar het wringt, wat je mag aankijken, wat je mag loslaten en hoe je verder kan.

En dan beloof ik je dat je stap voor stap bij jouw gouden hart komt en weet wat jij hier op deze aarde vanuit liefde te doen hebt. Jij kan bereiken wat jij wil. Het is echt waar! Vanuit eigen ervaring durf ik dit nu heel hardop te zeggen. Ga alsjeblieft met jezelf aan de slag, blijf niet lopen met je onrust, klachten waar in het medisch circuit niks voor gevonden kan worden, angsten die je niet kwijtraakt en ga zo maar door. Ze kunnen allemaal weg! We zijn als mens tot zoveel in staat. De magie zit in jezelf. BE YOUR OWN MAGIC.

En schroom niet om contact met me op te nemen als het je niet helemaal lukt om het zelf te doen. Je bent van harte welkom!

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -