Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 2904

Het effect van de Afrikaanse wildernis op mijn droomdoel

Al jaren ben ik op zoek naar mezelf. Wat wil ik nu echt? Wat zijn mijn verlangens? Wat is nu een echte droom? Tegelijkertijd zeggen allerlei stemmetjes in mij dat het niet kan of hoort. En als ik dan echt bij deze stemmetjes stilsta, komt er een dieperliggend gevoel naar boven; een gevoel van angst, durf ik dit wel en wat zullen anderen wel niet van mij denken?

Afrika, het continent waar mijn hart ligt en dat me raakt. Als klein kind heb ik het voorrecht gehad om er een aantal jaar te mogen wonen met mijn ouders. En inmiddels ben ik er een paar keer terug geweest. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar in dit land, in de natuur - waar de leeuw je op 3 meter afstand recht in de ogen je aankijkt, de olifanten een rouwproces met je delen, de nijlpaarden heerlijk liggen te genieten van het stromende water in de rivier, de zon je opwarmt en je energie geeft - kom ik totaal in verbinding met de natuur en mezelf. Een gevoel van enorme gelukzaligheid, kracht en energie. Verder heb ik niets meer nodig. Een gevoel van ongeloof, dat ik in totale rust en in verbondenheid zo dicht bij deze dieren mag komen. Uren kan ik daar zitten in stilte.

Een droom, een verlangen, wat is het toch heerlijk om hier te zijn. Hier wil ik wel blijven en alles de boel de boel laten. Maar ja, dan komen die stemmetjes weer: Wat levert dit nou op? Klinkt leuk, maar doe eens reëel, je woont in Nederland. Je kunt wel lekker daar blijven dromen, maar je moet het hier doen…. Die stemmetjes weerhouden mij er weer van om mijn echte droom waar te maken.

Toch blijft het verlangen er, om iets met Afrika te doen. Ik kom er niet van los en elke keer als ik bij mezelf dieper voel of visualiseer wat mijn verlangen is, kom ik weer op dit prachtige continent uit met haar geweldige pure natuur!

Ineens komt er een moment dat ik tegen mezelf zeg: ‘En nu is het klaar! Je wilt iets met Afrika, waarom doe je het dan niet?’ Tja, genoeg redenen om het niet te doen. Toch omarm ik mijn gedachtes en angsten, en met enige onzekerheid en moed ga ik het langzaam uitspreken naar mensen.

En hoe eng is dat, want oh ze zouden maar eens kunnen bevestigen wat ik allemaal zelf denk. Maar toch zet ik door en dan komt er een dag waarop twee collega’s me bellen en zeggen: “Je moet eens gaan praten met iemand hier bij ons in kantoor. Hij doet van alles in Afrika!” Mijn hart bonst, de kennismaking is in een dag geregeld en het voelt zo goed! Super, ik zie me als coach al helemaal samen met hem mensen begeleiden in de Afrikaanse wildernis. Ja, ik weet het zeker, hier gaan we voor! We zijn er zeker nog niet, maar dit verlangen laat ik niet meer los.

Ik kom in een flow, de energie stroomt, wil iets neerzetten en heel belangrijk: ik geloof erin! Hier kan ik mensen mee naartoe nemen en hen helpen om ook op zoek te gaan naar hun eigen verlangens en krachten. En oh wat wil ik ze graag meegeven wat deze pure wildernis ze kan bieden om weer een stap dichter bij hun eigen verlangens, dromen en ideeën te brengen. Inspiratie opdoen door de natuur en met gelijkgestemden die allen een verandering (privé of zakelijk) willen bewerkstelligen.

Ik zie mezelf al zitten met mijn dierbare collega-coaches en een aantal deelnemers. Allemaal op zoek naar zichzelf en ervaren wat deze omgeving gaat brengen. In het kamp, waar ‘s avonds de sterren aan de hemel staan, dicht bij het kampvuur en waar je plots het gegrom van een leeuw hoort. Word je bang? Interessant om te kijken wat er dan met je gebeurt. Waar we met elkaar persoonlijke ervaringen, gevoelens, angsten en verlangens delen en waar we ook dingen willen loslaten. En dan in de hele vroege ochtend, waar de zon zijn best doet om de eerste stralen op ons te richten en de aarde en mijzelf gaat verwarmen, waar de natuur langzaam, bijna magisch weer tot leven komt en de vogels vrolijk beginnen rond te vliegen en blij zijn dat de dag begint. Waar we het ritme van de natuur gaan volgen, waar je moet vertrouwen op je intuïtie en instinct, waar ik mijn hoofd even helemaal leeg kan maken.

Inmiddels komt mijn droom tot leven. We hebben een plek (dicht bij het Kruger in Zuid-Afrika), we hebben coaches en een gids, we hebben een datum en de eerste deelnemer heeft zich al aangemeld. Zou het dan echt kunnen? Je droom waarmaken? Ja, ik geloof erin!

Wil jij ook onderzoeken wat je verlangens en dromen zijn, nieuwe inspiratie opdoen en kijken waar jij jouw eigen leiderschap meer body kan geven en je jezelf meer in je eigen kracht kan zetten? In een prachtige omgeving, waar de stilte en de rust van deze natuur je echt iets doen. Waar je een week de razende sneltrein in je hoofd even helemaal stil kan zetten. Waar je jezelf dit geschenk kan gunnen? Of zijn het weer de stemmetjes en het gevoel van angst die besluiten om het niet te doen? Ik zou zeggen omarm deze gedachtes en angsten en neem ze mee naar Zuid-Afrika! 11-18 november 2016.

Voor meer informatie, kijk op mijn website
KibokoCoaching of neem contact op: mirjam@kibokocoaching.nl / 06-50405468.

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -