Mijn blogs zijn open, puur, eerlijk en gewoon zoals ik het ervaar. Door mijn kwetsbaarheid te tonen, hoop ik dat anderen ook hun eigen kwetsbaarheid durven te tonen. Want alleen dan ontstaat er een echt gesprek, echte verbinding en een opening voor vernieuwing, verandering, creativiteit en magie.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan in voor de
nieuwsbrief!
Stacks Image 3086

EEN NIEUW LEVEN, EEN NIEUW BEGIN!

Degenen die me al langer kennen, weten als geen ander dat ik altijd rondliep met fysieke klachten. Mijn lichaam gaf aan waar ik te ver ging, waar mijn trauma’s zaten, waar het niet in balans was, wat niet klopte. Jaren heb ik me beziggehouden met heling om mezelf te verlossen van pijnen in mijn lijf. De helingen hielpen me, klachten verdwenen, maar er kwamen altijd weer nieuwe bij.

Ik was het zat
Begin dit jaar was ik het zoooo beu! Ik had zo’n genoeg van alles wat ik aan het helen was. Als ik zo mijn hele leven door moet gaan, dan heb ik geen leven. Dan ben ik alleen maar bezig met de pijnen en de zwaarte in mijn lijf. Ik besloot dat ik zo niet langer wilde leven. Ik wilde genieten, dingen ondernemen, nieuwe dingen opzetten, mijn talenten in de markt zetten. En niet de hele dag met mijn pijnen bezig zijn.

Ik leef als ik pijn heb
Ik kwam tot het toch wel confronterende inzicht dat ik degene was die zelf had besloten om elke keer een nieuwe pijn te creëren. De onderliggende gedachten waren: Ik leef als ik pijn heb. Als ik geen pijn heb, ben ik dood. Het leven is fysiek zwaar. Maar is dat wel zo? Kloppen deze gedachten wel? Het bleek een illusie te zijn, ontstaan vanuit oude trauma’s. In het nu leef ik altijd, met alle ups en downs die daarbij horen. Ik leef niet in het verleden en ook niet in de toekomst. Ik besloot om in het nu mijn gedachten om te zetten.

Ik ben heel en gezond
De gedachte en zin die ik vanaf dat moment voor mezelf ben gaan geloven is: Ik ben heel en gezond! Wel tienduizend maal, vooral op de momenten dat ik voelde dat ik ergens pijn had, heb ik deze zin tegen mezelf gezegd. Ik wilde me niet meer mee laten nemen door de pijn en mijn oude gedachten, mijn leven daardoor laten beïnvloeden. Met als resultaat dat ik nu met veel meer liefde naar mezelf kan kijken en mijn ‘pijnlijke’ lijf kan omarmen.

En er kwam liefde
Er ontstond rust en ik kon voelen dat ik veel meer dan alleen de pijn was. Dat mijn lichaam juist heel veel liefde in zich had en dat ik met mijn lijf ook veel meer de liefde om me heen kon voelen. De liefde ook weer meer kon ontvangen. En omdat ik meer liefde aan mezelf kon geven, kon ik het ook meer aan anderen geven. Wow, wat voelt dit ineens anders, zo licht, zo liefdevol! Dit wil ik nooit meer kwijtraken!

Hoe wil ik de dag starten?
Deze enorme verandering deed me beseffen dat ik in staat ben om op ieder moment in het heden mijn leven aan te passen. Dat ik me niet hoef vast te houden aan angsten (vaak ontstaan vanuit het verleden), of me druk hoef te maken over de toekomst. Ik begon mezelf de vraag te stellen: Hoe wil ik de dag starten? Wat vind ik fijn? Wat heb ik nodig? Nu ik de liefde en de lichtheid zo kon voelen, was er geen haar op mijn hoofd die dat nog kwijt wilde raken. Ik besloot om iedere dag tijd voor mezelf te nemen en te voelen wat ik vanuit mijn hart wilde doen.
- Wat zijn zaken die mijn leven nu kwaliteit geven?
- Waar word ik blij van?
- Wat maakt me gelukkig?
- Hoe kan ik overvloed ervaren?
- Wat mag en wil ik creëren vanuit mijn hart?
- Wat is goed voor mezelf, de ander en de wereld?

Elke dag opnieuw ben ik vrij en leef ik in liefde
En ja ik ben vrij om te kiezen wat ik op een dag wil doen, vanuit 100% liefde naar mezelf. Want alleen dan kan ik ook met liefde er voor de ander en deze wereld zijn! En elke dag opnieuw besluit ik hoe mijn dag eruitziet. Soms doe ik niks, soms wandel ik heerlijk lang met de hond in de natuur, doe dan weer wat opstellingenwerk, voel of ik wil schrijven of niet, behoefte heb aan opruimen, tijd voor mijn kinderen wil nemen, het tijd is om klanten te begeleiden en ga zo maar door. Precies dat doen wat op dat moment goed voor mij is en de ander. Alles precies op het juiste moment. Zonder daarbij mijn hoofd ertussen te laten komen.

In coronatijd
Deze coronatijd is voor mij de ideale periode om nog meer naar binnen te gaan, juist de liefde te voelen i.p.v. van mee te gaan in alle angsten en discussies, complottheorieën die overal ontstaan. Nee, voor mij is het echt de bedoeling heel dicht bij mezelf te blijven en de liefde te blijven voelen, wetende dat als ik hem voel, ik hem ook uitstraal naar mijn omgeving. En dat is precies wat ik nu te doen heb als tegengewicht aan alle angsten en informatie die op iedereen afkomt. En ja daarmee voel ik me, ondanks deze bizarre periode, vrij en leef ik in liefde!

Be Your Own Magic
Als een wonder, alsof de liefde zijn werk doet, ontstaan er juist nu hele mooie dingen. Ik wist dat ik ging en moest stoppen met KIBOKO. Maar wat wel, was me tot voor kort niet duidelijk. Vanuit de liefde voor mezelf, de ander en deze wereld, ontstaat er ineens een nieuw bedrijf: Be Your Own Magic! Elke dag stem ik me af op dit nieuwe bedrijf en voel ik wat er mag gebeuren, ontstaan, wat ik mag ontvangen.

Creëren van een nieuw bedrijf
Het is zo anders dan hoe ik KIBOKO heb opgezet. KIBOKO is ontstaan vanuit het hoofd, vanuit ‘vaste’ regels, zo hoor je een website/nieuwe organisatie op te zetten. Nu niks van dit alles; alles ontstaat vanuit het hart in samenwerking met de liefdevolle energie om me heen. Niks geen moeilijke gedachten. Mijn creativiteit is ineens aan het werk en blijkt een belangrijke ondersteuning te zijn in het creëren van dit nieuwe bedrijf.

Als een kind zo blij, ontdekkend en nieuwsgierig
Het enige wat ik hoef te doen is met de stroom, de flow mee te gaan en dat laten ontvouwen wat er mag ontvouwen. Ik mag ontvangen in plaats van dat ik geef en hard aan het werk ben. Ik mag voelen wat het met me doet. Ik mag weer als een kind in het leven staan; vrij, los van allerlei normen en regels, gewoon de wijde wereld in lopen, ontdekken, spelen maar vooral ontzettend nieuwsgierig zijn naar mezelf, de ander, de wereld en mijn nieuwe bedrijf.

Ik geef mezelf de ruimte
Een prachtig creatieproces waar ik alle tijd voor ga nemen, omdat ik weet dat ik het proces, met mijn hoofd, toch niet kan versnellen. Ik geef mezelf de ruimte om te zien hoe het gaat lopen en ik heb besloten om me geen zorgen meer te maken over geld. Wetende dat de overvloed overal om me heen is, en wetende dat als het de bedoeling is dat ik dit zo neer ga zetten, er ook voor me gezorgd gaat worden en dat alles goed is, op dit moment. Wat er ook gebeurt!

Gaan we naar een WIJ-samenleving?
Vanuit mijn eigen ervaringen gun ik jou, juist in deze tijd, de liefde, het creatievermogen, de flow, de moeiteloosheid die aanwezig is in jouw eigen hart. Juist in een periode waar alles anders lijkt en waar we zaken anders mogen gaan doen, meer vanuit het hart en met behoud van deze prachtige wereld. Voor iedereen zal dat anders zijn, maar dat maakt het ook zo mooi. Niemand is gelijk en ieder persoon is uniek. Wat zou het mooi zijn als we vanuit deze uniekheid naar een WIJ-samenleving kunnen, met respect voor ieders kwaliteit en waarbij de kracht van de samenwerking leidt tot magische momenten, tot prachtige nieuwe creaties.

De trein van de transformatie
Wie weet kun jij ook deze periode gebruiken om ook eens jezelf een aantal vragen te stellen, misschien het (bedachte) plan voor de toekomst even los te laten, zonder je dromen te verliezen. De tijd te nemen om eens te reflecteren op een aantal zaken voor jezelf, je bedrijf, je werk, je gezin, je relatie en ga zo maar door. Het is een periode van transformatie, van loslaten en met vernieuwde inzichten verder gaan.

Voel jij ook dat er iets mag veranderen, ga er mee aan de slag! Stel het niet langer uit. Zoek een persoon waarbij je denkt dat dat de juiste is. Durf kwetsbaar te zijn, durf te onderzoeken, heb de moed en het lef om JA te zeggen tegen jezelf om op de trein van de transformatie te stappen. Juist in deze periode waarin we worden geconfronteerd om het anders te gaan doen. En wie weet heeft dit schrijven je wel geïnspireerd. Dat zou mooi zijn! BE YOUR OWN MAGIC!

Terug
“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

- Paulo Coelho -